Amanita caesarea… Ou de reig (SELECCIÓ DE FOTOS N.1)

Inicio amb aquesta una sèrie de publicacions on presentaré seleccions de fotografies (tant meves com de companys boletaires col·laboradors, que en aquest últim cas especificaré sempre el seu nom).
L`intenció es compartir aquestes imatges, que en la meva opinió, pels qui som afeccionats als bolets sempre ens resulta força agradable de gaudir-ne.

Moltes Gràcies a tots per haver arribat fins aquí i estar veient això ara mateix. 🙂


FOTO Nº1
FOTO Nº2
FOTO Nº3
FOTO Nº4
FOTO Nº5
FOTO Nº6
FOTO Nº7
FOTO Nº8
FOTO Nº9
FOTO Nº10

COMENTARIS

FOTO Nº1

FOTO Nº1: En aquesta foto podem veure realment per què se`l anomena popularment “ou”  aquest bolet; en aquesta imatge la similitud amb un “ou ferrat” és ben evident.

FOTO Nº2

FOTO Nº2: Aquesta és una imatge molt especial per a mi; era un dels primers retxos que trobava (pràcticament al mig del camí, per cert), i encara que no va ser intencionat, en passar la foto al ordinador i veure-la en detall, vaig poder observar la presencia, una mica desenfocada, del gos mirant, al fons. Crec que aquest detall, que, com ja dic, no va ser intencionat, li dona un aire especial. (El gos, per cert, és diu Black)  🙂

FOTO Nº3

FOTO Nº3: Aquí veiem dos exemplars, que al estar tan junts,si bé es troben en diferent fase de creixement, ens permeten veure clarament aquests dos aspectes diferenciats d`un mateix bolet.

FOTO Nº4

FOTO Nº4: En aquesta presa, que sí és intencionada, veiem aquest bonic exemplar en primer pla, mostrant una forma esfèrica quasi perfecta… I, al fons, més desenfocat, el cistell boletaire, on davant d`ell, si us hi fixeu, encara si veuen dos exemplars més. (Un potser costa més de veure, però l`altre era ben gros també i d`aquesta forma “esfèrica”).

FOTO Nº5

FOTO Nº5: La imatge original era més gran. És a dir, vaig fer una ampliació fins deixar aquest primer pla del bolet. Em va sorprendre el natural i subtil equilibri que s`hi veu: la fulla quasi semblaria que està surant en l`aire i no toca el bolet, però està delicadament aguantada per l`altra fulla que hi ha a sobre. La Natura ens ofereix “petits grans moments” de innegable Bellesa.

FOTO Nº6

FOTO Nº6: Bé, a aquesta, apart de tractar-se d`un bonic exemplar, la sorra al damunt del barret és un detall que li dona un aire també especial.

FOTO Nº7

FOTO Nº7: Aquesta és la “cara A”… El bolet en primer pla, en fase de creixement no tan avançada con el que hi veiem al fons.

FOTO Nº8

FOTO Nº8: I aquesta és la “cara B”… Si us hi fixeu, cap el fons a la esquerra hi veiem el bolet que a la foto anterior veiem en primer pla.

FOTO Nº9

FOTO Nº9: I aquí els tenim tots dos junts. 🙂

FOTO Nº10

FOTO Nº10: Jo la titulo “La Dama Se Esconde”, doncs em dona la sensació que la “Reina”, tímidament volgués amagar-se.
Es tracta d`un exemplar molt maco, realment.


MOLTES GRÀCIES


© 2019 FOTOS DE BOLETS


Veure els Comentaris (6)

Aquest espai web fa servir "cookies". Hi estàs d`acord?