És aquesta, de la qual ara us en vull fer un resum, una sortida boletaire que va resultar molt agradable.
La varem fer junt amb un altre company, i va ser per part meva l`antepenúltima sortida que vaig poder realitzar aquest passat any 2018.
Vam escollir una zona del prelitoral català, i més concretament un lloc on les fagedes hi son predominants.
És una zona, on en els últims anys he acostumat a fer-hi algunes visites, i sempre he quedat força content: s`hi troba varietat micològica, i de alguna manera, per que no dir-ho, qualitat.
A banda d`això, unes fagedes precioses, i per norma general, un espai tranquil i no massa freqüentat.
Un lloc maco i accessible
Té un bon accés per carretera amb cotxe, i pots deixar-lo pràcticament a peu de bosc, i començar la teva passejada. Després ja venen, en un principi, els bolets. 🙂
Van fer enseguida la seva aparició els boletus: cep d`estiu (Boletus reticulatus) i el sureny fosc (Boletus aereus), principalment.
Majoritàriament, exemplars bastant joves, i en bon estat de salut. 🙂
Hi ha un punt, prop d`un camí bastant espaiós, on la claror del Sol hi entra amb més força… Les fagedes solen ser llocs més ombrívols, és per això que a aquesta part més assolellada cal obrir bé els ulls i mirar amb cura, doncs hi podem descobrir la presencia d`algun reig. 🙂
I efectivament, així fou… Cosa que fa molta il·lusió, la veritat:
Bé, també just al marge d`aquest ample camí, un maco exemplar de cep d`estiu (Boletus reticulatus):
Anar trobant una mica de tot
I així doncs, la resta d`aquesta sortida més o menys es va seguir desenvolupant amb aquestes característiques… Ceps d`estiu i surenys, algun ou de reig més en les zones més assolellades, i també un que altre rossinyol:
Sorpresa final
Com a sorpresa, ja arribant a la part més alta d`aquesta fageda, i a una zona més rocosa, vaig trobar algun exemplar de la sabatera (Scutiger pes-caprae)… Entre els que destaco aquest, el qual li vaig fer la foto:
Cal dir, sobre aquesta espècie, que és tracta d`un bolet que es troba en risc d`extinció… No es molt freqüent trobar-ne, o al menys, en grans quantitats… És per tant una espècie protegida, i de la qual es recomana collir-ne sempre amb molta moderació.
Bé, espero que us hagi agradat el relat d`aquesta sortida, i les fotos que he compartit…
MOLTES GRÀCIES
CONSULTEU, SI HO DESITGEU, LA FITXA D`ALGUNS DELS BOLETS QUE APAREIXEN A AQUESTS ARTICLE
© 2021 FOTOS DE BOLETS
ME GUSTA SON TRES SETAS MUY EXQUISITA
Gracias, Juan… Saludos!! 🙂